Zon- en warmtewerende raamfolie

Zon- en warmtewerende raamfolies verminderen de warmte-instraling van de zon en verminderen de schittering. Ook filteren alle glasfolies van Glassprotect de UV-straling, waardoor uw interieur niet verkleurt en/of veroudert.
De glasfolies worden geproduceerd met de meest geavanceerde 'sputtercoat'-techniek, zodat de folie glashelder blijft en u een perfect uitzicht behoudt.

U kunt een keuze maken tussen zonwerende folies voor montage aan de binnenzijde of buitenzijde.
 Bekijk folies

Zon- en warmtewerende raamfolie / binnen


Zon- en warmtewerende raamfolies voor montage aan de binnenzijde van uw glas verminderen de warmte-instraling van de zon en verminderen de schittering. Ook filteren alle glasfolies van Glassprotect de UV-straling, waardoor uw interieur niet verkleurt en/of veroudert.
Deze zijn leverbaar in een aantal verschillende typen zodat wij altijd aan uw wens kunnen voldoen.

Van sterk spiegelend tot totaal transparant houden ze de zonnewarmte buiten terwij het licht wordt doorgelaten.
Toepasbaar op elk type vlakglas.


 Bekijk folies

Zon- en warmtewerende folie / buiten


Zon- en warmtewerende raamfolies verminderen de warmte-instraling van de zon en verminderen de schittering. Ook filteren alle glasfolies van Glassprotect de UV-straling, waardoor uw interieur niet verkleurt en/of veroudert.

De speciale Sentinel Plus buitenfolies zijn geproduceert om nog meer warmte te weren dan de binnenfolies. 

Buitenfolies, die aan de buitenzijde van het glas worden aangebracht, leveren een hogere warmtewering op dan onze binnenfolies, maar hebben een minder lange levensduur en garantie. 

Ook deze folies zijn leverbaar in een aantal verschillende typen/kleuren. 

 Bekijk folies

Privacyfolie

Privacyfolie zorgt ervoor dat het zicht naar één of twee kanten wordt belemmerd. Deze raamfolie kan zowel binnen als buiten worden aangebracht.
 
- Spiegelfolie
Spiegelfolie zorgt ervoor dat het zicht naar binnen wordt belemmerd: u heeft een vrij uitzicht naar buiten, terwijl nieuwsgierige blikken naar binnen verleden tijd zijn. Sommige typen zijn ook leverbaar in een veiligheidsfolie-uitvoering. Let op: de bescherming van deze folies functioneert uitsluitend overdag en niet in de avond als er binnen licht brandt!
 
- Matte folie
Om het zicht naar beide zijden weg te nemen of ook in de avonduren geen inkijk te hebben, zijn er diverse matte raamfolies beschikbaar, eventueel met uitgesneden teksten/logo's of met bedrukking.

Voor de extra mogelijkheden die Glassprotect u kan bieden, klikt u op Decoratiefolie en full colors.

 Bekijk folies

Veiligheidsfolie / inbraakvertragende folie

Deze folie wordt ook wel inbraakvertragende glasfolie genoemd, want:
- ze is opgebouwd uit één of meerdere laagjes polyester, die de folie extra stevig maken.
- door het aanbrengen van meer lijm per m² is de hechting op het glas zeer sterk en kan de folie zelfs stenen of andere ongewenste voorwerpen buiten houden (afhankelijk van de dikte van de folie). 

Deze raamfolies zijn verkrijgbaar in 2, 4, 8 en 14 mil (1 mil is 0,001 inch) dikte. Ze voldoen aan de NEN-normen EN 12600 en EN 356. Dit zijn normeringen die van belang zijn voor de voedselindustrie, kinderdagverblijven en scholen, utiliteitsbouw en petrochemische industrie.
 
Glassprotect levert ook veiligheidsfolies die tevens beschikken over zonwerende eigenschappen.
 

 Bekijk folies

Isolerende folie Zomer/Winterfolie

Het is een fabeltje dat normale zonwerende glasfolies ook de warmte binnen houden of de kou buiten houden. De warmte van de zon (infraroodstraling) is namelijk een totaal andere warmte dan de convectiewarmte van een radiator.

Om het warmteverlies naar buiten te beperken, kunt u ervoor kiezen om een raamfolie met een LOW E-coating op uw glas te laten aanbrengen. Daarmee bereikt u een betere isolatiewaarde van uw glas, maar dan tegen een lagere prijs. Daarbij geldt: hoe lager de K-waarde van uw glas, hoe beter de isolatie.

Beschikt u reeds over HR+- of HR++-glas, dan is montage van een LOW E glasfolie overbodig.
 
Glassprotect heeft deze LOW E-raamfolie van fabrikant Solargard in haar programma. Het topproduct van Solargard is Ecolux 70. Deze soort verlaagt de K-waarde van enkel glas met maar liefst 41%!!

Voor de technische gegevens of de complete folder, klik op 'brochures'.
Voor de video van een installatie van Ecolux, klik op 'video's'.
 Bekijk folies

Decoratie en full colors

Decoratiefolie kunt u voor verschillende doelen gebruiken:

- om glaspanelen een mooiere uitstraling te geven
- om glaspanelen te voorzien van uw bedrijfslogo
- om een scheiding te maken tussen twee ruimtes 

Maar natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden!
 
Deze raamfolies worden altijd op maat gemaakt naar uw wensen.
Of het nu gaat om een kleine belettering of een complete fotowand: Glassprotect levert het allemaal.
 
 Bekijk folies

UV-werende folie

UV-werende glasfolie vertraagt de verkleuring en veroudering van uw interieur en kostbare spullen.Omdat er zeer veel factoren zijn die dit veroorzaken, kan dit echter nooit geheel voorkomen worden.
Meestal zijn deze folies zo transparant mogelijk.
 

 Bekijk folies

Dakkoepelfolie

Omdat glas hele andere eigenschappen heeft dan kunststof, bestaat er voor panelen van dakkoepels een aparte folie. Deze folie wordt bijna altijd aan de buitenzijde gemonteerd en heeft een grijs-zilveren uitstraling.

De folie kan uitsluitend op rechte platen worden gemonteerd. 
Deze mogen echter wel licht gebogen zijn.


 Bekijk folies

Renovatiefolie

Heeft u plannen voor renovatie of restyling van uw bedrijfspand, dan biedt Glassprotect innovatieve oplossingen voor interieur of exterieur met zeer vele mogelijkheden.

Of het nu gaat om een houtstructuur of om een totale verandering van uw huisstijlkleuren, uw pand ziet er na een folierenovatie weer als nieuw uit.

Voordelen van folierenovatie:
- geen schuur- of verfwerk meer
- veel sneller dan vervanging 

Informeer naar de mogelijkheden!


 Bekijk folies